⚡ سلامی برقآسا خدمت شما مهارتپژوهان و درودی با طعم بهترین CDN ایران ⚡
❔ آیا میدانید معنای Content Delivery Network چیست؟
❔ آیا میدانید CDNها چه تأثیری روی سئو سایت دارند؟
❔ آیا به نکات منفیِ CDNهای خارج از ایران واقف هستید؟
❔ آیا میدانید افزودن DNS-Prefetch برای آدرسهای CDN چقدر حائز اهمیت است؟
در این مقاله قصد داریم صرفاً به ۴ سوال بالا پاسخ دهیم. علیالحساب؛ این شما و این هم:
? فیلم آموزشی CDN چیست؟ بهترین CDN ایران کدام است؟ ?
زمانیکه کاربر آدرس صفحهای را در مرورگر خود وارد میکند، مرورگر این درخواست را به سمت سرور ارسال میکند. سپس این درخواست توسط سرور مرکزی (Origin) پردازش میشود و درنهایت مرورگر، پاسخِ دریافتی را به کاربر نمایش میدهد.
مکان جغرافیایی سرور به نسبت کاربران میتواند روی سرعت پاسخگویی سرور تأثیر قابلتوجهی بگذارد. بهعنوان مثال اگر سرور شما در کشور فرانسه باشد و کاربران شما از ایران درخواست مشاهدهی صفحهای از سایت شما را ارسال کنند، پاسخ سرور برای کاربران ایرانی بهنسبت اهالیِ کشور فرانسه، دیرتر ارسال خواهد شد.
بنابراین توصیه میشود جهت افزایش سرعت سایت، از سرورهای داخل ایران استفاده نمایید.
CDN (سیدیان) چیست؟
CDN سرنام کلمات Content Delivery Network (شبکهی تحویل محتوا) است.
ماهیت CDN تقریباً هیچ تفاوتی با سرور مرکزی ندارد (اندکی ضعیفتر). سرور مرکزی تمامی محتویات سایت را در چندین سرور سی دی ان کپی میکند و این CDNها در نقاط مختلف کشور قرار میگیرند. وظیفهی CDNها توزیع محتواهای کپیشده از سمت سرور است. در نتیجه کاربران پاسخ را از نزدیکترین سرور دریافت میکنند و این بهشدت روی سرعت لود صفحات موثر خواهد بود.
⚪ بهعنوانمثال: تصور کنید ما یک سرور مرکزی از شهر تهران خریداری کردهایم. درصورتیکه CDN نداشته باشیم، کاربری که از سیستانوبلوچستان سایت ما را باز میکند دیرتر از ساکنین شهر تهران باز میشود. اما اگر یک سرور سی دی ان در سیستانوبلوچستان وجود داشته باشد، کاربران بلوچی درخواست خود را به سرور محلیِ خود ارسال میکنند و پاسخ را سریعتر دریافت مینمایند.
تأثیر استفاده از CDN در سئو سایت
دلیل اهمیت CDN صرفاً کاهش مقدار زمان پاسخگویی سرور به درخواست کاربر است که اصطلاحاً به آن Latency گفته میشود. درواقع برای اینکه محتویات سایت، سریعتر بهدست کاربران برسد از CDN استفاده میشود.
همانطور که قطعاً مطلع هستید؛ دو فاکتور اساسی سئو تکنیکال جهت افزایش جایگاه در گوگل، سرعت و امنیت است.
⚪ سرعت: تنها هدف سرعت، بهبود تجربهی کاربر میباشد. درنتیجه، زمانیکه کاربر نیازهای خود را از سرورهای نزدیکبهخود تأمین کند، مسلماً سرعت مطلوبتری را تجربه خواهد کرد.
⚪ امنیت: استفاده از CDN بهلحاظ امنیتی نیز برای وبسایت ما مفید خواهد بود. زیرا کاربران درخواست خود را به سرورهای فرعی ارسال میکنند. در این حالت، Origin Server از حملات بلکهکرها در امان خواهد ماند.
با بهکارگیری CDNها این دو اتفاق تاحدی محقق خواهد شد. بنابراین سی دی انها میتوانند بهطور غیرمستقیم در سئو اثرگذار باشند.
بهترین cdn ایران کدام است؟
یکیاز اشتباهات رایج مدیران سایت در ایران، این است که از CDNهای خارجی استفاده میکنند. تنها فایدهی سرورهای CDN، نزدیکبودن به کاربران هدف است. در غیر این صورت هیچ ارزشافزودهای برای ما ایجاد نخواهد شد.
یکیاز معتبرترین شرکتهایی که در ایران خدمات CDN را ارائه میکند، سایت اروان کلود است که به شما تا ۵۰ گیگابایت ترافیک ورودی و ارسالی رایگان (جهت تست) ارائه میدهد.
(معرفی این سایت صرفاً جهت نمونه است و تضمینی از لحاظ کیفیت خدمات آن از جانب ما وجود ندارد.)
اهمیت CDN برای آپلود ویدیوها
اگر در سایت خود تعداد زیادی ویدیو دارید، در وهلهی اول (از نظر سئو) توصیه میشود آنها را در هاست خود آپلود نمایید و از سیستمهای اشتراکگذاری مانند آپارات استفاده نکنید. البته این کار صرفاً برای ویدیوهایی که کاملاً به افزایش جایگاه شما در نتایج گوگل کمک میکنند، توصیه میشود.
? اما یک نکتهی کلیدی؛ زمانیکه کاربران زیادی درلحظه، ویدیوهای شما را در سایت مشاهده میکنند، فشار عجیبوغریبی به سرور شما وارد میشود. بههمین علت برای وبسایتهایی که پایهی کسبوکار آنها روی ویدیوها بنا شده، پیشنهاد میشود ویدیوها را داخل سرورهای CDN قرار دهند تا سرور مرکزی درگیر نشود. درحال حاضر اغلب سایتهای Video Sharing مانند آپارات، از این روش بهره میگیرند.
? نکته مهم: هنگام بهاشتراکگذاشتن ویدیوها در هاست اصلی، بهتر است امکان Auto Preload (لود خودکار و ناخواستهی ویدئوها) را برای تمامی ویدیوها غیرفعال نمایید. با این کار علاوهبر صرفهجویی در استفاده از منابع سرور، باعث میشود ترافیک اینترنت کاربران نیز بیهوده مصرف نشود.
استفاده از DNS Prefetching برای CDNها
اگر فراخوانی فایلهای شما از طریق سرورهای CDN انجام شود، درواقع URL آنها نیز با آدرس اصلی سایت، کاملاً متفاوت خواهد بود.
مرورگر برای نمایش صفحات به کاربران، نیاز دارد که تمامی کدهای صفحه را با دقت (خطبهخط) بررسی نماید. یکی از اولین کارهایی که مرورگر انجام میدهد، شناسایی و درک Domain Nameهای استفاده شده در صفحه است. اصطلاحاً به این کار DNS Lookup گفته میشود.
اگر تمامی نامهای دامنه موجود در صفحه را با روش dns-prefetch به مرورگر معرفی کنیم، DNS-Lookup تمامی آدرسها بهصورت یکجا (قبل از بررسی خطیِ کدها) توسط مرورگر انجام خواهد شد و این کار جهت افزایش سرعت لود سایت برای کاربران اکیداً پیشنهاد میشود. در غیر این صورت dns lookup بهشکلِ قطعهقطعه انجام میشود.
⚪ بهعنوانمثال: مرورگر تا خط صدم کدها را بررسی میکند و بهمحض اینکه به یک نام دامنهی جدید برخورد میکند، عملیات dns lookup را انجام میدهد و مجدداً پس از خواندن ۲۰۰ خط کد، مجبور یک آدرس جدید را شناسایی نماید و با این روش، مرورگر باید چندین بار عملیات dns lookup را انجام دهد.
اما با اضافهکردن کد زیر برای هر نام دامنه، این کار صرفاً یک مرتبه انجام خواهد شد:
<link rel="dns-prefetch" href="//cdn.webirooni.com/">
بنابراین آدرس CDN شما باید بهشکل dns-prefetch دراختیار مرورگر قرار گیرد.
? توجه توجه: افزودن دستور dns-prefetch برای تمامی URLها صحیح نیست و صرفاً برای Root Domain مورد استفاده قرار میگیرد.
سپاس از این که در این آموزش نیز ما را تنها نگذاشتید. ویدیویی که در ابتدای این مطلب مشاهده فرمودید بخشی از دوره جامع افزایش سرعت بود، اگر قصد دارید بهطور حرفهای به تکنیکهای افزایش سرعت سایت مسلط شوید، میتوانید با کلیک روی بنر زیر توضیحات این محصول را مشاهده نمایید: