? سلامی به سیستم پردازش تصویر گوگل و درودی با تأثیر عکسهای اختصاصی در سئو ?
❔ آیا تصاویری که از Google Image یا Freepik پیدا میکنیم از نظر ربات گوگل کپی تلقی میشوند؟
❔ آیا تصاویر اختصاصی در سئو تأثیر مستقیم دارند؟
❔ چرا تجربیات متخصصان سئو کارآمد نیست؟
❔ بهترین روش برای تولید تصاویر اختصاصی چیست؟
به رسم همیشه در این مقالهی کوتاه قصد داریم برای این ابهامات، پاسخهای قطعی پیدا کنیم. این شما و این هم؛
? فیلم آموزشی تأثیر تصاویر اختصاصی در سئو ?
وقتی سئوکاران مغرور میشوند!
فلسفهی نگارش این محتوا برآمده از صحبت یکی از صاحبنظران در حیطهی دیجیتال مارکتینگ میباشد که اظهار داشتند؛ استفاده از تصاویر کپی در سئو موثر نیست و عکس اختصاصی نیز ارزش افزودهای ایجاد نخواهد کرد!
ما نیز فرصت را غنیمت شمردیم تا اثبات کنیم، حتی امپراطورها هم بعضاً اشتباه میکنند!
هیچکس از قدرت پردازش تصویر گوگل و همچنین الگوریتمهای سرچ آن مطلع نیست. درواقع روش کار گوگل مانند جعبه سیاه هواپیماست. مسافران صرفاً اسم آن را شنیده و یا چند مقاله درمورد آن خواندهاند. اما با پشت صحنهی آن آشنا نیستند.
درواقع دانش سئوکاران، بهنوعی وامگرفته از مقالات رسمی گوگل و برداشتهای شخصی خود میباشد.
⚪ امپراطور فرمود؛ تستهای بنده در ۲۰ سایت تخصصی به من آموخت؛ استفاده از تصاویر کپی، انتخابی پسندیده و لذتبرانگیز خواهد بود!
پرسشهای سقراطی:
آزمایشات شما روی چه پروژهای انجام شده؟
با چه موضوع و روی چه عباراتی؟
پروژهها تجربهی چه سطح از رقابت را داشتند؟
فراموش نکنیم که سئو یک مسابقه است و سطح شایستگیِ ما براساس رقیبان تعیین میشود. به همین دلیل نمیتوان برای تمامی سایتها، فرمولی یکسان تعریف نمود. بنابراین ممکن است در حیطههای کمرقابت، تأثیر تصاویر منحصربهفرد مشهود نباشد. در ادامه با دلایل منطقی، میزان اثربخشیِ عکسهای اختصاصی در سئو را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
اهمیت تصاویر در سئو
بلاشک تصاویر مهمترین بخش از هر صفحهی وب هستند. عکسها میتوانند در مدت زمان اندک، حجم عظیمی از اطلاعات را به ذهن مخاطب منتقل کنند.
درحال حاضر گوگل بهسادگی محتوای موجود در تصاویر را درک میکند. حتی گوگل برای به رُخ کشیدن توانمندیهای خود در این حوزه، ابزاری به اسم Vision را طراحی و در اختیار مدیران سایت قرار داده است. اگر یکی از تصاویر موجود در سایت خود را در ابزار ویژن گوگل آپلود کنید، از جزئیاتی که دراختیار شما قرار میدهد شگفتزده خواهید شد!
در زیر ما یکی از عکسنوشتههای سایت وبایرونی را داخل این ابزار قرار دادیم.
⚪ نتیجهی کار جالب شد؛ گوگل تمامی متنهای موجود در بنر را بهطور دقیق تشخیص داده است.
حتی متنهایی که با فاصلهی قابلتوجهی از یکدیگر قرار گرفتهاند را در قالب پاراگراف به شما معرفی میکند.
البته شناسایی متنها تنها بخش کوچکی از امکانات ابزار Vision گوگل میباشد. مواردی نظیر: شناسایی حالات چهره، تشخیص تعداد نفرات در عکسهای دستهجمعی، رنگهای استفاده شده در تصاویر، شباهت عکس با سایر تصاویر موجود در وب و… از جمله خدماتی هستند که توسط این ابزار، بهصورت رایگان در اختیار ما قرار داده شده است.
? توجه داشته باشید؛ دقت تشخیص تصاویر وب، توسط ربات گوگل (Google Image) بهمراتب از ابزار vision بیشتر است. گوگل هیچگاه قدرت حقیقیِ خود را فاش نخواهد کرد. زیرا همواره از سوءاستفادهی اسپمرهای گرامی میترسد!
چگونه عکسهای منحصربهفرد بسازیم؟
باتوجه به توضیحاتی که تابهاینجا ارائه شد، تأثیر مثبت تصاویر اختصاصی بر سئو کاملاً مشخص است.
⚪ ناگفته نماند؛ استفاده از تصاویری که در سایتهای به اشتراک گذاری تصویر مانند Freepik وجود دارند، به هیچ وجه کپی نبوده و گوگل بخاطر این کار ما را جریمه نخواهد کرد. زیرا متنهایی که اطراف آن تصویر درج میشوند، معنا و مفهوم آن را تغییر میدهند.
مسلماً درصورتیکه متنهای اطراف تصویر زیر کپی از دیگر صفحات وب باشند، صفحهی سایت ما توسط گوگل جریمه خواهد شد.
اما تولید تصاویر منحصربهفرد ساده نیست. تصور کنید یک دندانپزشک برای مقالهای با موضوع بهداشت دهان و دندان قصد تولید تصاویر اختصاصی را داشته باشد. در این شرایط نمیتواند با دوربین عکاسی، از دندانهای تمامی مراجعین خود عکس واقعی تهیه کند (اصلاً بهداشتی نیست!).
برای حل این مسئله و افزایش ارزش تصاویر، دو راهکار مفید و رایج وجود دارد:
⚪ کلاژ (Collage)؛ ترکیب چند عکس مرتبط و خلق یک مفهوم جدید. عکس زیر نمونهی خوب از روش Collage تصاویر است که با بهرهگیری از چند آیکون، مفهوم عکس پسزمینه تغییر داده شده است.
⚪ کپشننویسی روی عکس؛ فقط کافیست عکسی مرتبط با مقالهتان بیابید و جملهای جذاب و کلیدی روی آن درج نمایید. عکس زیر برگرفته از این روش است؛
? توجه توجه؛ قرار دادن لوگو، تغییر رنگ تصویر و یا ایجاد هرگونه افکت روی آن، کمکی به اختصاصیتر شدن تصاویر نخواهد کرد.
ممنون از شما که در این مطلب نیز همراه ما بودید، ویدیویی که در ابتدای مقاله مشاهده فرمودید، بخشی از دوره جامع سئو تکنیکال بود. جهت مشاهده سرفصلهای این دوره فقط کافیست روی تصویر زیر کلیک نمایید؛