? سلامی به قدرت ربات MOZ و درودی با طعم بکلینک رقبا، تقدیم به شما سئوکارهای عزیز ?
❓ رقبا از کجا بکلینک میگیرند؟
❓ از چه طریق سایتهای اسپم را شناسایی کنیم؟
❓ چگونه سختی کلیدواژهها را تشخیص دهیم؟
❓ آیا سئو داخلی سایت را بهدرستی انجام دادهایم؟
❓ رقبا روی چه کلیدواژههایی رتبه دارند؟
❓ داغترین کلیدواژههای تخصصی ما کداماند؟
در مقاله آموزش استفاده از سایت MOZ به تمامی پرسشهای بالا پاسخ خواهیم داد. سایت MOZ از کارآمدترین ابزارهای بررسی سئوسایت است.
? فیلم آموزش استفاده از سایت MOZ تقدیم به شما ?
خلاصه متن ویدیو آموزش استفاده از سایت MOZ:
⭐فراموش نکنید ما درحال معرفی بزرگترین سایت سئو جهان هستیم⭐
طبق آماری که وبسایت رسمی Backlinko منتشر کرده؛ تاکنون اطلاعات بیشاز ۳۵.۵ تریلیون WebPage توسط سایت MOZ ایندکس شده است. این عدد نجومی، عظمت ربات و دیتابیس MOZ را اثبات میکند.
سایت MOZ چیست؟
قبل از اینکه بهطور عمیق و متمرکز، آموزش کار با ابزار هیجانانگیز MOZ را آغاز کنیم، شاید بهتر باشد کمی درخصوص پیشینه و تاریخچه سایت MOZ اطلاعات خود را افزایش دهیم.
وبسایت MOZ در سال ۲۰۰۴ رسماً توسط آقای Rand Fishkin و خانم Gillian Muessing راهاندازی شد. البته در ابتدا نام دامنه SEOMOZ.Com و SEOMOZ.Org را برای کارِ خود انتخاب کرده بودند. اما درحالحاضر هر دو دامنه به آدرس https://moz.com منتقل شدهاند.
ظاهر سایت MOZ در سال ۲۰۰۴ را میتوانید در تصویر زیر مشاهده کنید. لطفاً به این موضوع دقت کنید که هیچ کسبوکار موفقی، از ابتدا ظاهری فوقحرفهای نداشته و رفتهرفته فرآیندهای خود را بهبود داده است (برای اجرای ایدههای خود، دستدست نکنید).
اغلب سئوکارها همواره از سایت MOZ به عنوان ابزاری تحتوب، جهت بررسی سئو وبسایتها یاد میکنند. اما جالب است بدانید. اضافهبر این خدمات فوقالعاده، بخش Blog سایت MOZ نیز بهعنوان منبعی معتبر برای فراگیری تکنیکهای سئو نیز بهکار گرفته میشود.
آموزش استفاده از سایت MOZ بهصورت کاملاً رایگان
خبر خوب؛ وبسایت MOZ برخی از امکانات خود را بهشکل کاملاً رایگان در بخش Free SEO Tools دراختیار عموم کاربران قرار داده است.
باتوجه به تصویر زیر، پس از مراجعه به بخش Free SEO Tools سایت MOZ، فقط کافیست آدرس سایت خود یا رقبا را در کادر مربوط وارد کنیم تا اطلاعاتِ جمعآوریشده توسط MOZBot برای ما نمایش داده شود.
جهت انتقال بهتر مفاهیم عکس زیر، نقاطی از آن شمارهگذاری شده است که در ادامه هر بخش را اختصاصاً بررسی خواهیم نمود:
در بخش اول ابتدا به توضیح ۴ فاکتور مهم MOZ خواهیم پرداخت؛
⚪ Domain Authority: سایت MOZ رباتی همواره هوشیار دارد که به تمامی سایتها سر میزند و براساس فاکتورهایی مانند: تعداد بکلینکها، بازدید صفحات، معماری سایت و غیره، از ۰ تا ۱۰۰ به آن سایت نمره میدهد. برخلاف الکسا که سایتها را رتبهبندی میکند و هرچقدر عدد شما کمتر باشد نشاندهنده وضعیت مطلوب سایت شما دارد، در اینجا برای وبسایتها نمرهدهی انجام خواهد شد (بدیهی است که عدد بزرگتر فاخرتر است). یکیذیگر از تفاوتهای الکسا و ماز، فاکتورهای آنهاست. الکسا اغلب PageView ها ر تأثیر میدهد و ماز بیشتر Backlink ها را مهم میداند.
⚪ Linking Root Domains: این قسمت شما را از تعداد بکلینکهایی که از دامنههای اصلی دریافت کردهاید مطلع میسازد. توجهتوجه؛ ممکن است از یک دامنه اصلی ۱۰۰۰ بکلینک دریافت کرده باشید، اما همه این بکلینکها ۱ عدد بهحساب میآیند.
⚪ Ranking Keywords: این معیار شما را از تعداد کلیدواژههایی که در آنها رتبه خوبی دارید، آگاه میکند. نکته جالبتوجه؛ این عددها اصلاً دقیق نیستند و کلاً جهت بررسی عبارات کلیدی هدف، ابزارهای MOZ بههیچوجه توصیه نمیشود.
⚪ Spam Score: اگر سایت شما از دیدگاه ربات MOZ طبیعی جلوه کند، Spam Score پایینی برای سایت شما درنظر خواهد گرفت. اما درصورتی که از تکنیکهای خطرناک مانند: ساخت بکلینکهای بیشازحد، تولیدمحتواهای کوتاه، حذفشدن بکلینکهایی که ساختهاید و غیره استفاده کرده باشید، رتبه اسپم سایت شما بالا خواهد رفت و این اتفاق تاحدِ زیادی نگرانکننده است.
قسمت دوم معتبرترین صفحات سایت شما را براساس فاکتورهای خود، رتبهبندی کرده و نمایش میدهد.
قسمت سوم هم بهترین وبسایتهایی که به شما لینک دادهاند را نشان میدهد.
و در نهایت قسمت شماره ۴ به شما میگوید، به ازای تعداد لینکهایی که ساختهاید، چه تعداد از دست دادهاید (منظور لینکهایی است که توسط مدیر اصلی سایت مرجع، حذف شدهاند).
هرچقدر نوارهای سبزرنگ بیشتر از نوارهای قرمزرنگ باشند بهتر است
MOZBar چیست؟
MOZBar یک افزونه (Extension) برای مرورگرهاست که میتوانید به کروم و فایرفاکس خود اضافه کنید و بهطور لحظهای هر صفحه از جهانِ وب را تجزیه و تحلیل نمایید.
برای استفاده از امکانات MOZBar نیاز است ابتدا در سایت MOZ ثبتنام کنید. عملیات ثبتنام بسیار ساده است و صرفاً تأیید ایمیل و رمز عبور خود در چند ثانیه میتوانید از خدمات سایت MOZ بهطور رایگان بهرهمند شوید.
آموزش کار با بخش Open Site Explorer در سایت MOZ
در قسمت قبل با امکانات تماماً رایگان سایت MOZ آشنا شدیم. اما در این بخش، مقصودِ ما کاربا ابزارهای غیررایگان سایت MOZ تحت عنوان MOZ Pro میباشد که البته بهمدت ۳۰ روز (جهت تست)عموم کاربران بهطور رایگان مجوز دسترسی به این امکانات را دارند اما لازم است اطلاعات ویزاکارت خود را دراختیار MOZ قرار دهید تا مطمئن شود هر فرد، فقط یک مرتبه از Featureهای MOZ Pro استفاده کرده است.
پس از به اتمام رساندن عملیات پرداخت، دسترسی ما به تمامی بخشهای MOZ Pro باز خواهد شد. همانند تصویر فوق، روی عبارت Open Site Explorer کلیک میکنیم تا گامبهگام، مهمترین اجزای این ابزار را باهم مورد بحث و بررسی قرار دهیم.
? نکته کنکوری: به تازگی نام این ابزار به Link Explorer تغییر پیدا کرده و یکسری تغییرات جزئی نیز در آن ایجاده شده است که البته با همین آموزش نیز میتوانید در حدِ کفایت، نیاز خود را برطرف سازید.
نگاهی به اعتبار وبسایتها در ابزار MOZ
همانگونه که در تصویر زیر مشهود است، تنها با وارد کردن آدرس سایت رقبا، قادر هستیم اطلاعاتی جامع از استراتژیهای پنهان آنها بدست آوریم. برای درک هرچه بهتر عکس زیر، در ادامه هرکدام از اصطلاحات زیر را مختصراً برای شما شفاف خواهیم نمود؛
⚪ Page Authority: در قسمتهای قبل تاحدی مفهوم Domain Authority برایمان شفاف گردید. Page Authority نیز نمرهای است که MOZ به اعتبار هر صفحه از سایتما اختصاص میدهد. واضح است که هر صفحه از سایت میتواند نمرهای متفاوت داشته باشد.
⚪ Links) Just-Discovered): این بخش نشان میدهد که در ۶۰ روز گذشته سئوکارهای شما چقدر بکلینک ساختهاند.
⚪ Established Links: این معیار تمامی بکلینکهایی که برای آدرس سایت شما ایجاد شده است را نمایش میدهد. (توجه داشته باشید که این آمار صرفاً مربوط به آدرسی است که وارد کردهاید و نه کلِ سایت).
رقبا در چه سایتهایی بکلینک میسازند؟
اما رسیدیم به شاهکارترین قسمتِ ماجرا؛ فقط همین امکان میتواند وضعیت سئو سایت شما را دگرگون سازد. زیرا به متداولترین پرسش شما عزیزان پاسخ داده میشود.
? از کجا بکلینک باکیفیت بگیریم؟ ?
در اینجا متوجه خواهیم شد، رقبای سرسختِما در کجاها بکلینک میسازند و بهسادگی منابعی را خواهیم یافت که در حالت طبیعی شاید ساعتها یا حتی روزها تیم ما را به چالش بکشد. با این ابزار، زمان را خریده و فرصت را غنیمت خواهیم شمرد.
تمام زحمت ما برای ساخت لینکهای باکیفیت این است که آدرسهایی که در بخش Inbound Links (لینکهای ورودی یا بهعبارت سادهتر بکلینکها) وجود دارد را باز کرده و تلاش کنیم از آنها بکلینک دریافت کنیم (باتوجه به عکس زیر).
فقط هنگام لینکسازی لطفاً نگاهی ویژه به معیارهای Spam Score و Authority سایتها داشته باشید و مضافبر آن، شاخصهای طبیعی جلوه کردن را در LinkBuilding رعایت نمایید. جهت فراگیری تکنیکهای لینکسازی اصولی میتوانید در دوره جامع سئو شرکت کنید.
ضمناً در تصویر بالا سه فیلتر مهم وجود دارد که به رسم همیشه، در زیر هرکدام را برای شما شفاف خواهیم نمود:
⚪ Target: در اینجا میتوان مشخص کرد که اطلاعات مربوط به آدرسی که وارد کردهایم را میخواهیم یا اطلاعات کلِ وبسایت برای ما نمایش داده شود.
⚪ Link Source: در این بخش نیز میتوان انتخاب کرد که صرفاً لینکهای خارجی نمایش داده شود یا لینکهای داخلی هم به لیست پایین افزوده شود.
⚪ Link Type: این فیلتر شگفتآور است. میتوان تعیین کرد فقط بکلینکهای Dofollow یا Nofollow نمایش داده شود.
تحلیل کلماتِ هدف، توسط ابزار Keyword Explorer سایت MOZ
Keyword Explorer نامِ ابزار دیگری است که سایت MOZ در اختیار ما قرار داده است. توسط این ابزار میتوان تعداد جستجوی کلیدواژهها، عبارات کلیدی مرتبط، میزان رقابتی بودن کلمات و هرآنچیزی که مربوط به انتخاب عبارات کلیدی مناسب لازم است را تقدیم سئوکاران میکند.
اما این ابزار فعلاً در زبان فارسی بهدرستی کار نمیکند و بسیاری از اطلاعات را بهطور تقریبی ارائه مینماید. همانطور که در دوره جامع سئو نیز اشاره شد؛ بهترین ابزارها جهت یافتن بهترین کلیدواژهها ابزارهای Keyword Planner و Keyword Revealer میباشد.
پس از ورود به بخش Keyword Explorer در سایت MOZ لازم است تا برخی اصطلاحات مهم آن را با هم بررسی نماییم (باتوجه به عکس زیر).
⚪ Monthly Volume: این بخش، میزان جستجو کلیدواژهها توسط کاربران را بهصورت ماهانه نمایش میدهد.
⚪ Difficulty: میزان سختی کلیدواژهها (رقابتیبودن) در این قسمت نمایش داده خواهد شد. این میزان، عددی از ۰ تا ۱۰۰ است. هرچقدر این عدد به ۱۰۰ نزدیک شود، به این معنی است که کار کردن روی این عبارت بسیار دشوار است. البته همانطور که قبلتر نیز اشاره شد، در زبان فارسی نمیتوان به این مستندات، اعتماد کرد.
⚪ Organic CTR: این معیار مشخص میکند بهازای تعداد جستجو کاربران در نتایج موتورهای جستجو، چند درصد از کاربران روی لینکِ نتایج کلیک میکنند. به عنوان مثال در تصویر زیر، %۵۵ از افرادی که عبارت طراحی وبسایت را سرچ میکنند، روی لینک سایتها در نتایج گوگل، کلیک می نمایند.
⚪ Priority: این معیار به شما یادآور میشود که آیا درحال حاضر زمان مناسبی است که روی این عبارت کار کنید یا خیر. اگر نوار پیشرفت آن به رنگ سبز باشد، یعنی شما میتوانید این عبارت را در اولویت کارِ خود قرار دهید (فعلاً به این معیار توجهی نکنید).
⚪ SERP Analysis: این بخش شما را از جایگاه رقبا در کلیدواژهای که جستجو کردید، مطلع میسازد.
⚪ Keyword Suggestions: در این قسمت نیز عبارات کلیدی مرتبط را به شما پیشنهاد میدهد. شاید در سال ۲۰۱۸ واقعاً ارزش بررسی کردن را نداشت اما درحال حاضر توصیه میشود گوشهچشمی به این اطلاعات، بیاندازید.
امکان جالب Mentions در وبسایت MOZ
در ادامه کار با ابزار Keyword Explorer با قسمتی تحت عنوان Mentions مواجه خواهیم شد. در اینجا وبسایتهایی که کلیدواژهما در عنوان و آدرس صفحهشان تکرار شده است را نمایش میدهد.
بررسی سئو داخلی سایتها با ابزار On Page Grader
اما بپردازیم به معرفی ابزاری دیگر از سایت MOZ تحت عنوان On Page Grader که جهت بهبود سئو داخلی سایتها استفاده میشود.
روش کار به این شکل است که ابتدا صفحهای از سایت خود را وارد کرده و عبات کلیدی هدفتان را نیز وارد مینمایید. پس از کلیک روی دکمه Grade On Page Optimization (باتوجه به تصویر زیر)ابتدا Grade یا درجهای داده میشود که معمولاً بین حروف A تا D است (A بالاترین مرتبه و D پایینترین درجه است). در ادامه بهطور دقیق چگالی کلیدواژه (Keyword Density)شما در بخشهای مختلف سایت ارائه میشود.
به عنوان مثال در تصویر بالا؛ عبارت کلیدی واردشده، ۲ مرتبه در عنوان مطلب، ۰ مرتبه در آدرس صفحه، ۴ مرتبه در توضیحات متا، ۲ مرتبه در تیتر۱، ۵۰۵ مرتبه در محتوای اصلی (منظور تگ Body است) و ۱۵ مرتبه هم در متنجایگزین تصاویر، تکرار شده است.
روند رشد کلیدواژههای هدف در سایت MOZ
در ادامه امکاناتی که ابزار Keyword Explorer در اختیار ما قرار داده بود (بادقت در تصویر زیر)قادر خواهیم بود، روند رشد تکرار واژههای کلیدی خود را مشاهده کنیم. البته بهترین ابزار برای بررسی این موضوع بلاشک، ابزار Google Trends است.
کلمات کلیدیِ ما در کجاها تکرار شده است؟
تصویر زیر هم مربوط به Mentionهای ابزار Keyword Explorer است که قبلتر به آن اشاره شد. در اینجا بهطور دقیقتر میتوانیم اطلاعات (تکرار عبارات)را تجزیه و تحلیل نماییم.
آشنایی با ابزار Rank Checkerدر سایت MOZ
آخرین ابزاری که سایت MOZ در اختیار ما قرار داده Rank Checker است. با بهرهگیری از این ابزار میتوانیم رتبه سایت رقبا را در کلیدواژههای هدف، در موتورهای جستجوی مختلف آنالیز نماییم.
این امکان اغلب برای تحلیل رفتار رقبا بهکار گرفته میشود. دسترسی سریع و آسان به رتبه رقیبان در تمامی Search Engineها مزیت بزرگی محسوب میشود. ضمناً این ابزار درحال حاضر روی زبان فارسی بهدرستی کار میکند.
جمعبندی مطلب آموزش استفاده از سایت MOZ
خب به پایان آموزش استفاده از سایت MOZ رسیدیم و امیدوارم از کار با این ابزار غولپیکر لذت کافی را برده باشید.
درضمن، لازم به ذکر است که سایت MOZ دائماً درحال بروزرسانی است و همواره امکانات جدیدتری را به سایت خود اضافه میکند.
لذا ممکن است برخی اصطلاحات بهکار برده شده در این آموزش دستخوش تغییراتی شده باشد. اگر هنگام کار با این ابزار نیاز به راهنمایی خاصی داشتید، خوشحال می شویم از طریق بخش نظرات، سوالات خود را مطرح نمایید. قول میدهیم باحوصله و دقت کافی ابهامات شما را برطرف سازیم.
ممنون از زحماتتون
درود و تشکر از پیام انرژیبخشِ شما
سلام و سپاس از مطالب خوب و مفیدی که در اختیار دیگران قرار می دهید. موفق باشید.
عزیزید.
تولید محتوا برای شما عزیزان باعث افتخار و خوشحالی هست
عالی بود و سپاس از شما …
فقط قسمت Rank Tracker در حال حاضر به Rank Checker تغییر کرده و اگر در متن شما نیز ویرایش بشه بهتره …
درود خدا بر شما و سپاس از این که کمک میکنید مقالات سایت بهبود پیدا کنه