? سلامی به زیباییِ تصاویر SEJ و MOZ، درودی با طعم انتخاب بهترین فرمت عکس برای وب ?
❔ آیا میدانید برترین سایتهای سئو جهان از کدام فرمت عکس برای سایت خود استفاده میکنند؟
❔ براستی که بهترین فرمت تصویر برای قرار دادن در سایت کدام است؟
❔ گوگل در این خصوص چه پیشنهادی دارد؟
در این مقاله کوتاه قصد داریم بهطور مختصر و مفید به پرسشهای فوق، پاسخ دهیم و البته ابتدا ویدیو آن را برای شما قرار دادهایم تا درک این مطلب برای شما لذتبخشتر شود.
? فیلم آموزشی بررسی فرمت تصاویر بهترین سایتهای سئو جهان ?
یادگیری سئو از منابع انگلیسیزبان
پیش از این که بررسی تصاویر سایتهای برتر را آغاز کنیم، اشاره به یک نکته بسیار مهم درخصوص یادگیری علم سئو خالی از لطف نیست.
منبع اصلی یادگیری تکنیکهای سئو بهزبان انگلیسی است. اما به این معنی نیست که تمامی تکنیکهایی که در سایتهای انگلیسیزبان بهکار گرفته میشود، در زبان فارسی نیز کاربردی است.
ترفندهای سئو با رفتارهای اجتماعی کاربران در سطح وب ارتباط مستقیم دارد
بنابراین اگر قصد یادگیری سئو از منابع انگلیسی را داریم، نیاز است تا آن را کاملاً بومیسازی نماییم تا در زبان فارسی نیز اثربخش باشند. در غیر این صورت بهینهسازی سایت جز اتلاف وقت، سودی برای ما ایجاد نخواهد کرد.
⚪ به عنوان مثال: در سایتهای انگلیسی توصیه میشود در تمامی صفحات از کدهای حتماً از Twitter Card Data ها استفاده کنیم تا زمانیکه کاربران مطالب ما را در اکانت توییتر خود به اشتراک میگذارند، آدرس سایت ما همراه با اطلاعات کامل و تصویر شاخص نمایش داده شود.
اما این کار در بسیاری از سایتهای ایرانی الزامی نیست. به جهت اینکه فرهنگ بهاشتراکگذاری محتوا در توییتر در ایران وجود ندارد (اگر هم وجود داشته باشد، تعداد آن بسیار محدود است).
بررسی فرمت تصاویر ۳ سایت معتبر
اما بپردازیم به بررسی تصاویر ۳ سایت معتبر جهان؛ به نظر شما بهترین سایتهای جهان از چه فرمتی برای تصاویر خود استفاده میکنند؟
۱) بررسی تصاویر سایت Search Engine Journal
طبق بررسیهای انجامشده، سایت SEJ برای تصاویر شاخص مقالات از فرمت WebP استفاده میکند. البته در اگر تصاویر این سایت را بررسی کنید شاید برای شما تعجببرانگیز باشد که چرا تمامی تصاویر این سایت با فرمت WebP منتشر شده است. حقیقت ماجرا این است که تمامی عکسها WebP نیستند و با استفاده از یک سیستم حرفهای و بهینه، تصاویر به فرمت WebP تبدیل میشوند. مثلاً اگر سورسکدهای سایت SEJ را دقیقتر بررسی نمایید، متوجه میشوید که فرمت لوگوی سایت با فرمت PNG قرار داده شده است اما در ادامه فرمت WebP آن نیز ساخته شده است.
۲) بررسی فرمت تصاویر سایت MOZ
سایت moz برای پسزمینهها که عموماً تصاویر واقعی هستند، از فرمت JPEG استفاده میکند. تمامی آیکونهای سایت moz.com نیز با فرمت SVG (بهصورت برداری) منتشر شده است. اغلب تصاویر شاخص مقالات و عکس نویسندهها هم با فرمت WebP پیادهسازی شده است.
۳) بررسی عکسهای سایت Microsoft Office
سایت رسمی Office نیز برای بکگراندهای (تصاویر واقعی) خود از JPG استفاده میکند (با اینکه میتواند از فرمت WebP نیز بهره گیرد). برای آیکونها از فرمت SVG استفاده میکند.
بهترین فرمت عکس برای وب از نگاه گوگل
درحال حاضر گوگل در مقالات رسمی خود بهترتیب اولویت، فرمتهای WebP، JPEG و PNG را توصیه میکند. ضمناً برای انیمیشنها فرمت GIF و برای تصاویر برداری نیز پیشنهاد گوگل همواره SVG میباشد. اما فراموش نکنید که همیشه نیاز نیست به توصیههای گوگل توجه کنیم!
اینکه گوگل اکیداً فرمت WebP را پیشنهاد میدهد، تاحدی به روحیهی انحصار طلبیِ گوگل برمیگردد (زیرا فرمت WebP در سال ۲۰۱۰ توسط گوگل چشم به جهان وب گشود)!
ما از چه فرمت عکسی در سایت خود استفاده نماییم؟
در این بخش قصد داریم تمامی توصیههای مرتبط با بهترین فرمت عکس برای استفاده از وب را بومیسازی کنیم و ببینیم درمیان فرمتهای مختلف تصویر، مناسبترین گزینه (در وبِ فارسی) کدام است.
ایدهآلترین فرمت تصویر، فرمتی است که دارای حجم پایین و کیفیتی بالا باشد. درنگاه اول، فرمت WebP فرمتی بینقص بهنظر میرسد. اما آیا تعداد تصاویر با این فرمت، در سطح وب به حدِ کافی رسیده است؟ پاسخ مسلماً خیر میباشد. درحال حاضر تعداد و تنوع تصاویر PNG و JPEG بهطور کامل نیاز کاربران را مرتفع میسازد.
مضاف بر اینکه اغلب وبسایتهای ما با سیستم وردپرس پیادهسازی شدهاند و وردپرس درحالت پیشفرض قادر به نمایش تصاویر WebP نیست. بنابراین لازم است یکسری دستورات سمت سرور اضافه شود تا هم تصاویر فعلی به فرمت WebP تبدیل شوند و هم هستهی وردپرس از این فرمت پشتیبانی نماید.
اما باتوجه به شرایط فعلی، در وب فارسی توصیه میشود برای تصاویر واقعی از JPEG، برای اسکرینشاتها، لوگوی سایت و بهطورکلی تصاویری که تعداد رنگ کمتری در آنها بهکار رفته است، از فرمت PNG و برای آیکونها نیز از فرمت SVG استفاده شود.